Northern European Cup Formule Renault 2.0 Most

05.09.2012 14:35

V rámci úspěšného závodního víkendu Czech Truck Prix v Mostě se v závodech Northern European Cupu představili také jezdci týmu Křenek Motorsport Gabriela Jílková a Christian Malchárek.

 

Premiéře obou našich pilotů v tomto prestižním poháru dvoulitrových formulí Renault přihlíželo v průběhu víkendu téměř 100.000 diváků. Ti v sobotu viděli dramatickou kvalifikaci, ve které hrála svou roli každá setina vteřiny. Gabriela Jílková se v této přetahované 33 jezdců umístila na výborném 11. místě, kdy na vítězného Joshe Hilla ztratila pouhých 0,8 vteřiny.

V prvním nedělním závodě pak skvěle odstartovala a držela svou pozici až do poloviny závodu, kdy najela na upadnuté křídlo jednoho ze soupeřů propíchla pneumatiku a musela ze závodu předčasně odstoupit. Do druhého závodu tak nastoupila až z posledního místa na roštu a i přes technické problémy byla klasifikována na 27. místě.

Podobně dobře se vedlo i Christianu Malchárkovi, který teprve před několika týdne usednul poprvé do formule. Jeho vystoupení pak šéf týmu, pan Josef Křenek, shrnul následujícími slovy:

"Otec Christiana mi volal před pár týdny, zda bych nemohl jako dárek pro syna, který úspěšně zvládnul maturitu a přijímací zkoušky na vysokou školu, zorganizovat test na mosteckém okruhu. Christian nás svou rychlostí překvapil a to až tak, že jsme zvážili jeho účast v závodech NEC-u v Mostě. Zde Christian potvrdil slibné výsledky z testů svým 15. místem ve druhém závodě. Na základě dosažených výsledků přemýšlíme o jeho účasti v celé sezóně NEC-u v příštím roce. Stejně tak ale musím pochválit i Gabrielu, kterou jsme objevili v soutěži FormulaStar v loňském roce. V České Republice patří jednoznačně k nejlepším jezdcům a šanci, kterou jsme jí poskytli v průběhu celého víkendu plně využila. V silném startovním poli NEC-u ukázala, že se může měřit s evropskou špičkou a usilovat tak o svou účast v seriálu NEC 2013. Na závěr bych velice rád poděkoval celému našemu týmu a všem partnerům, kteří nám umožnili účast na této vrcholné akci."