Setkání mistrů 2012 Kart Arena Brno

21.01.2012 21:52


Kart Arena Brno
Setkání mistrů 2012     


Tisková zpráva

      „Dream Team“ ve složení Petr Trnka, Michal Harásek, Jiří Janák a Milan Svoboda stal vítězem 2,5-hodinového závodu Kart Arena Brno - Setkání mistrů 2012, který se uskutečnil na kryté motokárové dráze Kart Arena v Brně – M-Paláci. O kolo zpět za vítězným týmem se na druhém místě umístili „Jeden nám to neskazí“ve složení Karel Pešek, Václav Janík, Lukáš Kubíček a Tomáš Pospíšilík. Třetí skončil tým s názvem „Team číslo 5“ ve složení Lukáš Vrečka, Dan Michl, Petr Kuchař a Emil Triner.

Letošní  čtrnáctý ročník byl opět velmi silně obsazen, na start se postavily více než tři desítky vybraných nejlepších českých automobilových a motocyklových závodníků ze všech disciplín motoristického sportu. Více než o vítězství  šlo však jako vždy hlavně o setkání sportovců, kteří se za celý rok nemají šanci potkat a kteří si i během měsíců závodní nečinnosti mají chuť zazávodit a pobavit se.

    Kromě již zmíněných medailistů se na start postavili i okruhový a vrchařští jezdci  Gabriela Jílková, David Vršecký, Otakar Krámský, Andrej Studenič, Marek Fried, Robert Šenkýř, Petr Líbal a Patrik Semlbauer, jezdci rallye Emil Triner, Martin Semerád a Pavel Valoušek, autokrosaři Ondřej Musil a Vít Nosálek a motocyklisté Karel Hanika, Michal Filla, Matěj Česák, Igor Kaláb a Matěj Smrž.
               Motokárové exhibice se zúčastnil i Karel Abrahám, který se však z důvodu odpoledních zkoušek na vysoké škole zúčastnil pouze závodu na simulátorech závodní jízdy Raceroom, kterými dráha v brněnském M-Paláci od konce minulého roku disponuje. V tomto závodě se Abrahám umístil na desátem místě za vítězným triem Michal Harásek, Robert Šenkýř a Petr Trnka.

Součástí závodu bylo i finále jednotlivců - Liqui Moly Cup , do kterého se kvalifikovalo nejrychlejších osm jezdců měřeného tréninku pro hlavní závod. Vítězem závodu jednotlivců se stal bývalý a nyní jezdec cestovních vozů Lukáš Vrečka, který odolal útokům motorkáře Karla Peška. Třetí skončil formulový jezdec Petr Trnka.

Finále závodu novinářů a hostů - Nutrend Cup - pro sebe rozhodl  Tomáš Fried před  Pavlem Malým a Jánem Žgravčákem.

Partnery závodu byly společnosti Liqui Moly – výrobce motorových olejů a autokosmetiky, Nutrend – výrobce suplementů pro sport a zdravý životní styl, tradiční výrobci vína z jižní Moravy - Zámecké sklepy Strážnice a Vinařství Maděřič, Delikatering – rautový specialista a Renocar – prodejce vozů BMW a Mini. Tyto společnosti obdarovali všechny účastníky letošního závodu hodnotnými cenami.

Seznam startujících jezdců: Abrahám Karel, Častoral Roman, Česák Matěj, Filla Michal, Fried Marek, Hanika Karel, Harásek Michal, Janák Jiří, Janík Václav, Ježek Ondřej, Jílková Gabriela, Kaláb Igor, Krámský Otakar, Kubíček Lukáš, Kuchař Petr, Líbal Petr, , Michl Dan, Musil Ondřej, Nosálek Vít, Pešek Karel, Pospíšilík Tomáš, Semlbauer Patrik, Smrž Matěj, Studenič Andrej, Suchý Dan, Svoboda Milan, Šenkýř Robert, Triner Emil, Trnka Petr, Valoušek Pavel, Vrečka Lukáš, Vršecký David.